Cauta pe site:  
     Prima pagină » Pagina anterioară Micşorează fontul Măreşte Fontul  
 
Primăria Municipiului Bucureşti

B-dul Regina Elisabeta
nr. 47, Sector 5, Bucureşti
telefon: 021.305.55.00
dispecerat: 0800.800.868

EUROPEAN PROJECT 2017-2020 ”WALK THE GLOBAL WALK”

 

Elevii și autoritățile locale ale municipiului București discută despre dezvoltarea durabilă - Dialogul activ este cheia dezvoltării durabile a orașului nostru

În perioada 25 martie – 04 aprilie 2019, la sediul Primăriei Municipiului București, au fost organizate 4 workshop uri cu tineri si reprezentanți ai autorităților publice locale  pentru a planifica activitățile de conștientizare care se vor organiza în cadrul EU SDG WEEK (în săptămâna 13-18 mai 2019).  Scopul a fost de a crește gradul de implicare a autorităților locale în educația pentru dezvoltare și de a reuni la masa dialogului cele 12 scoli bucureștene participante în proiectul european Walk the Global Walk și reprezentanții autorităților locale ale municipiului București, Primăria Municipiului București și cele 6 primării de sector.

Sub auspiciile Primăriei Municipiului București și ale partenerilor de la Agenda 21, luni, 25 martie 2019 a avut loc primul workshop de planificare a acțiunilor  de conștientizare pe tema obiectivului de dezvoltare durabilă Orașe și Comunități Durabile. La întâlnire au participat elevii ambasadori din Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Liceul Teoretic Dante Aligheri și Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu și reprezentații autorităților locale în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, precum și ale departamentelor  cu atribuții în dezvoltare durabilă, urbanism, probleme de tineret și cultură.

Marti, 26 martie 2019, în cea de-a doua zi a workshop urilor dedicate planificării activităților de conștientizare din cadrul proiectului european Walk the Global Walk, elevii din Colegiul Național Grigore Moisil, Școala Generală nr. 194, Școala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu și Colegiul Economic Viilor au învățat despre calitățile unui bun facilitator, despre cum să realizeze un management eficient de proiect și au propus primele idei de evenimente pe tema obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 11 - Orașe și Comunități sustenabile. Alături de ei au fost prezenți reprezentații autorităților locale în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, precum și ale departamentelor  cu atribuții în dezvoltare durabilă, urbanism, probleme de tineret și cultură din Primăria Capitalei și primăriile sectoarelor  4, 5 și 6. Elevii și-au susținut cu convingere punctele de vedere reușind să primească promisiunea de sprijin din partea autorităților locale pentru implementarea ideilor lor de proiecte menite să ducă la creșterea nivelului de conștientizare pe teme precum reducerea sărăciei, creșterea calității și a accesului la condiții de locuire mai bune, siguranță publică și reducerea efectelor poluării, toate aceste într-o manieră integratoare, participativă și incluzivă.  

Joi, 28 martie 2019, a avut loc cea de-al treilea workshop de concepere și planificare a activităților de conștientizare pe tema obiectivului de dezvoltare durabila nr. 11 – orașe și comunități durabile. La fel ca în precedentele două întâlniri, găzduite de Primăria Municipiului București, și aceasta întâlnire a fost un succes. Elevii ambasadori din Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul National Emil Racovița, Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj și Colegiul National Mihai Viteazu au stabilit punți de comunicare cu reprezentanții primăriilor de sector 1 si 2, in încercarea de a gasi mijloace de sprijin pentru evenimentele de conștientizare ce vor urma. Ei au identificat, în primul rând, caracteristicile cetățeniei active: interes comun, implicare, comunicare, încredere si susținere, receptivitate, echipa, solidaritate, colaborare, educație, respect de sine. Ideile de proiecte lansate în cadrul întâlnirii au vizat în primul rând tema combaterii marginalizării sociale și a incluziunii. Aceasta ultima întâlnire a marcat sfârșitul unei săptămâni încărcate, în cadrul căreia cele 12 scoli bucureștene implicate în proiectul Walk the Global Walk au discutat direct cu reprezentanții celor 6 primarii de sector si ai Primăriei Municipiului București.

Joi, 04 aprilie 2019, la acest eveniment au fost invitați să participe colegi din următoare direcții/instituții: DIRECŢIA DE MEDIU; DIRECŢIA RELAŢIA CU ONG, SINDICATE ŞI PATRONATE; DIRECŢIA FONDURI NERAMBURSABILE; DIRECŢIA URBANISM; DIRECŢIA CULTURĂ, ÎNVĂŢĂMÂNT, TURISM; DIRECŢIA AUDITUL ŞI MANAGEMENTUL CALITĂŢII; DIRECŢIA PATRIMONIU; CENTRUL DE PROIECTE ŞI PROGRAME EDUCAŢIONALE ŞI SPORTIVE BUCUREŞTI; CENTRUL PENTRU TINERET AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI; TEATRUL DE REVISTĂ ”CONSTANTIN TĂNASE”; ADMINISTRAȚIA LACURI, PARCURI, AGREMENT BUCUREȘTI; DIRECȚIA GENERALĂ DE POLIȚIE LOCALĂ A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI; ADMINISTRAȚIA STRĂZILOR; ARCUB; CREART.

Fiind vorba de activități dedicate tinerilor, Georgiana Trifu, directorul CENTRULUI PENTRU TINERET AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, a propus ca CTMB să se implice în mod direct în activitățile care se vor desfășura în săptâmâna EU SDG WEEK.

Primăria Municipiului București şi Asociația Asistență şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD) - Agenda 21 implementează, în perioada 2017-2020, proiectul european ”Walk the (Global) Walk: mobilizarea tinerilor europeni pentru promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă” (DEAR LA-Ref EuropeAid /151103/ACT/MULTI-4).

 

 

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal  |   Politica de utilizare cookie-uri
Primaria municipiului Bucuresti © 1996 - 2020