Cauta pe site:  
     Prima pagină » Pagina anterioară Micşorează fontul Măreşte Fontul  
 
Primăria Municipiului Bucureşti

B-dul Regina Elisabeta
nr. 47, Sector 5, Bucureşti
telefon: 021.305.55.00
dispecerat: 0800.800.868

EUROPEAN PROJECT 2017-2020 ”WALK THE GLOBAL WALK”
Manifestul obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 11 – Orașe și Comunități Durabile poate fi vizualizat aici.

4 elevi din România, alături de un profesor coordonator, au participat în perioada 1-4 iulie 2019 la prima ediție a Școlii Internaționale de Vară organizate în cadrul proiectului Walk the Global Walk, co-finanțat de Uniunea Europeana.
Evenimentul a reunit 57 de elevi din 12 țări, alături de reprezentanți ai autorităților locale și profesori, și a avut ca obiective:
1. Consolidarea cunoștințelor și competențelor tinerilor lideri instruiți în tematica obiectivelor de dezvoltare durabilă și activarea unui număr cât mai mare de tineri în acest domeniu;
2. Promovarea schimbului de experiență și opinii între elevi, profesori, ONG-uri, reprezentanți ai autorităților locale și experți pe tematica obiectivelor de dezvoltare durabilă, în general, și a obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 11 – Orașe și Comunități Durabile, în particular, și promovarea leadershipului și a implicării tinerilor;
3. Formularea și diseminarea unor recomandări concrete privind obiectivele de dezvoltare durabilă, în general, și a obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 11 – Orașe și Comunități Durabile, în particular.

La finalul scolii de vară, elevii participanți au formulat și redactat Manifestul pentru Orașe și Comunități Durabile pe care vă învităm să îl lecturați.

Vă reamintim că proiectul Walk the (Global) Walk: mobilizarea tinerilor europeni pentru promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă este un proiect co-finanțat de către Comisia Europeană, prin linia de finanțare DEAR LA-Ref EuropeAid /151103/ACT/MULTI-4 - Sensibilizarea opiniei publice cu privire la aspectele legate de dezvoltare și promovarea educației pentru dezvoltare în Uniunea Europeană, și urmărește ca obiective, pe parcursul celor 3 ani de implementare (2017 - 2020), stimularea parteneriatului şi colaborării între Administraţiile Publice Locale şi ONG-urile angajate în mod activ în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) adoptate prin Agenda 2030 de către Statele Membre ale Națiunilor Unite, crearea unui model educaţional inovativ în domeniul învăţământului preuniversitar pe tema ODD, promovarea angajamentul civic şi creşterea nivelului de conştientizare al cetăţenilor, cu prioritate al tinerilor, cu privire la responsabilităţile ce le revin la nivel global.

Proiectul se bucură de o largă participare internațională, fiind constituit dintr-un consorțiu format din 19 parteneri din 11 țări europene (Italia, Franța, Croația, Cipru, Țara Galilor, Scoția, Portugalia, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Bulgaria, România).

Mai multe detalii despre activitățile desfășurate puteți găsi pe platforma web educațională a proiectului https://walktheglobalwalk.eu/en/ și pe principalele rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube).

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal  |   Politica de utilizare cookie-uri
Primaria municipiului Bucuresti © 1996 - 2020