Cauta pe site:  
     Prima pagină » Pagina anterioară Micşorează fontul Măreşte Fontul  
 
Primăria Municipiului Bucureşti

B-dul Regina Elisabeta
nr. 47, Sector 5, Bucureşti
telefon: 021.305.55.00
dispecerat: 0800.800.868
15-02-2022

Proiect supus consultării publice: Soluții de trafic în zona Calea Floreasca – Radu Beller – Calea Dorobanți.

”Soluții de sistematizare a traficului rutier și a transportului public în zona Calea Floreasca – strada Radu Beller – Calea Dorobanți”.

În scopul îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului general și de încurajare a utilizării transportului public, Direcția Transporturi - prin Comisia Tehnică de Circulație - din cadrul Primăriei Municipiului București propune realizarea unor investiții cu costuri reduse în infrastructura rutieră, astfel:

1. Calea Floreasca

- Introducerea sens unic de circulație pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare către intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski.

- Crearea de benzi unice pentru transport public pe ambele laturi ale drumului, atât pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare – strada Ceaikovski, cât și în sens invers.

- Crearea de locuri de parcare  

- Montarea semnelor de circulație corespunzătoare noilor reglementări de trafic (sens unic pentru traficul general, marcaje rutiere pe asfalt, pentru delimitarea benzii de circulație dedicate exclusiv transportului public)

2. Strada Radu Beller

- Introducerea sens unic de circulație pe direcția strada Mircea Eliade – Piața Dorobanți

- Crearea de benzi unice pentru transport public pe ambele laturi ale drumului, atât pe direcția Piața Dorobanți – strada Mircea Eliade, cât și în sens invers.

- Crearea de locuri de parcare, conform propunerilor din planșele anexate

- Montarea semnelor de circulație corespunzătoare noilor reglementări de trafic (sens unic pentru traficul general, marcaje rutiere pe asfalt, pentru delimitarea benzii de

circulație dedicate exclusiv transportului public)

3. Calea Dorobanți – tronsonul cuprins între Piața Dorobanți și Șoseaua Ștefan cel Mare 

- Suplimentarea cu o bandă de circulație pe direcția Piața Dorobanți – Șoseaua Ștefan cel Mare (total 4 benzi de circulație pe sens)

- Crearea de benzi unice pentru transportul public pe ambele laturi ale drumului 

- Crearea de locuri de parcare, conform propunerilor din planșele anexate

- Montarea semnelor de circulație corespunzătoare noilor reglementări de trafic (sens unic pentru traficul general, marcaje rutiere pe asfalt, pentru delimitarea benzii de circulație dedicate exclusiv transportului public)

Aceasta variantă de sistematizare a traficului în zona Calea Floreasca – Radu Beller – Calea Dorobanți reprezintă o soluție de fluidizare a traficului în zonă, dar și o legătură mai rapidă între zona centrală și Nordul Municipiului București. 

Odată implementată această soluție, traseul dinspre Centru spre nord se va derula pe artere cu sens unic de circulație (Bd Magheru – Strada Polonă – Calea Floreasca).

De asemenea, tronsonul de drum Mircea Eliade - Radu Beller - Piața Dorobanți - Calea Dorobanți - Piața Romană se transformă într-un culoar rapid de trafic, între zona de Nord și Centru.

Proiectul mai sus descris este în consultare publică până la data de 15 martie 2022.

Opiniile Dvs. pot fi transmise prin email, la adresa: cabinet.viceprimar1@pmb.ro și DirectiaTransporturi@pmb.ro 

De asemenea, opiniile scrise ale bucureștenilor pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului București, Bd. Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Direcția Transporturi

Documentație (format PDF)

Prelucrarea datelor cu caracter personal  |   Politica de utilizare cookie-uri
Primaria municipiului Bucuresti © 1996 - 2020